Vize desteği

Özbekistan Cumhuriyeti Vize

Özbekistan Cumhuriyetine gelmek için Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Ermenistan, Belorusya, Gurcistan, Kırgızistan ve Moldova fukaralarına vize talep edilmiyor. Özbekistan’a gelmek isteyen yabancı fukaralar turistik vize almak için ‘’Özbekturizm’’ Şirketi tarafından verilmiş lisans-izn belgesine sahip turstik şirketin vize desteği (davetiye) lazım olur. İzn belgesi turist yaşayan yabancı ülkede bulunan Özbekistan Cumhuriyeti elçiliği veya konsolosluğuna gönderilir. İşte ondan sonra yabancı turistler kendi ülkelerinde bulunan Özbekistan Cumhuriyeti elçiliği veya konsolosluğuna gidib vize alabilirler.

Özbekistan vize desteği / davetiye

Bizim ajanta Özbekistan’a gelme lisansına sahiptir. İşte bundan dolayı biz Size 10 gün içerisinde davetiye mektubu ulaştırırız.

Özbekistan’a gelmek için vize desteği ulaştırma şartı

Vize desteği turpaket satın alındıktan sonra bedava ulaştırılır. Bizim ajanta Size 30 $ tutan vize desteği yapabilir, eğer Siz Özbekistan’da bulunacağınız sürece otelden rezervasyon – yer ayırtırsanız. Lütfen şuna dikkat edin: elçilik işlemleri için bulunacağınız süre ve fukarası bulunduğunuz memlekete göre $ 40 – $ 150 ek ödeme yapılır. Size vize desteği yapılması için Siz Özbekistan vize desteğiyle ilgili özel evrak doldurmanız gerekir. Aldığımız bilgiye esasen vize desteği için dilekçe hazırlarız ve Taşkent’te bulunan Özbekistan Dış İşleri Bakanlığına sunarız.

Onaylama süresi 10 günü bulur. Turistik vize almak için vize desteği onaylanan dilekçeyi düz Özbekistan büyükelçiliği veya konsolosluğuna faks yoluyla göndeririz. Büyükelçiliğe dilekçeyle sunmanız için Size onaylanan mektut – davetiye kayd numarasını elektron postayla gönderirirz.

İzah: Diş İşleri Bakanlığı veze desteğiyle ilgili herhangi ilaveyi ek izahsız rededebilir veya ek bilgi verilmesini isteyebilir (mesela, çalışmakta olduğuna dair iş veren tarafından onaylanan mektup).

Özbekistan’a vize almak için nereye başvurulur?

Vize almak için bulunduğunuz ülkenin Özbekistan büyükelçiliği veya konsolosluğuna dilekçeyle başvura bilirsiniz. Lütfen Özbekistan Büyükelçiliği ve Konsolosluğu listesine bakın. Buraya basın...

Özbekistan için vizeyi düz Taşkent uluslararası havaalanında alabilirsiniz!

Taşkent uluslararası havaalanına gelince vize alınabilir, eğer aşağıdaki iki şart yerindeyse:

  • Yaşadığınız ülkede Özbekistan Büyükelçiliği ve konsolosluğu bulunmuyorsa.
  • Yaşadığınız ülkede Özbekistan Büyükelçiliği ve konsolosluğu var, ama Özbekistan için hava yollarında kesişme bulunduğundan dolayı vize almaya zaman yoksa.

Özbekistan için vize desteği veya davetiye mektubu alma şartları:

  1. Pasaport;
  2. Doldurulmuş dilekçe formu;
  3. Pasaporttaki fotograf büyüklüğünde 1 tane resim;
  4. Vize hazırlama masrafı miktarında ödeme – para;
  5. Eğer dilekçe posta yoluyla gönderiliyorsa gönderenin adresi belirtilen mühürlenmiş zarf;
  6. Geliş amacı belgesi;
  7. Otelin peşin ayarlandığını ve geliş detaylarını onaylayıcı belgeler.